Ana içeriğe atla

"Uzayda İtme Konusu - İtki Motorları Saçmalığı " - By Black MESA

"Uzayda İtme Konusu" - By Black MESA

Modern Bilime göre:

Dış uzayda, basınç 1.322 × 10-11 Pa'dır; çok az hava olduğu ve neredeyse hiç su olmadığı için esasen sıfırdır.

Uzayın her yeri mutlak sıfıra yakın bir sıcaklık olarak -270 derecedir. Uzay "katı vakum" adı verilen bir vakum halindedir.

Uzay boşluğunda madde (atom) oranı çok düşüktür ve uzayın yıldızlar arası boşluğunda metreküp başına 1-2 atomun düştüğü yerler dahi vardır.

Dünyada metreküp başına düşen atom sayısının trilyonlarca olduğunu düşünürsek uzayın boşluğunu daha iyi anlayabiliriz. Uzaydaki yer çekimi gaz moleküllerini bir arada tutmak için son derece yetersizdir.

Bu bilgileri verdikten sonra devam edelim...

Teoriye göre ise; "Uzay gibi oksijen bulunmayan bir ortamda ateşleme etkisi oluşmaz. Ama buna rağmen bir silahla ateş edebilirsiniz. Çünkü modern silahlar kendioksitleyicilerine sahipler. Yani ateşleme etkisi, o anda devreye giren bir kimyasal yardımıyla gerçekleşir." (RS-25 ve türevi sıvı motorların yakıtı nedir? Sıvı nitrojen ve sıvı oksiyen. Bu moleküler ile tepkimeye sokulur)

Şimdi... Uzayda itki, iyon motoru denen zamazingolarla ile ateşleme yapacak ve hareket sağlayacak bir ortam olmadığını anladığınızı düşünüyorum. (Einstein bile Newton'ın fizik yasalarının uzayda farklı olacağını ve yetersiz olduğunu söyledi)

Newton'un ikinci yasasına göre bir parçacık üzerine etkiyen kuvvet, o parçacığının momentumunun zaman ile değişimiyle orantılıdır. Uzayda Milinewton (mN), kuvvet ile ultra seyrek atomlu bir boşlukta neyi iteceksiniz?

Ayrıca; Von Braun roketleri zaten aya gidemedi bunu en iyi bizim gibiler biliyor...

Bizim karşı tarafın savını çürütecek ana düşünceniz şu olmalı; 1969 da uzayda vakum var uzay sonsuz bir boşluk hiçbir madde yok sürtünme yok diyen argümanlara karşı, yakın gelecekte fikir değiştirierek yeni modeller uydurduklarının komedisini yüzlerine vurmak çok hoş olur. Adamlara şunu söyleyebiliriz... "1969 daki uzay vakumu değişti mi?"

NASA ve ürettikleri argümanları sürekli modifiye ettikleri için, geçmişteki verilerini suratlarına vurarak karşı tarafı alt edebilirsiniz!

Yorumlar

Hadi yine iyisin!

Kutuplar Eriyor Sular Yükselecek YALANI

Öncelikle su eridiğinde hacmi kadar erime gösterir, an itibari ile dünyadaki kutuplar erise bile denizin seviyesi 1 cm yükselmez :) SAKSIYI ÇALIŞTIR! ERİYEN BUZ SU SEVİYESİNİ DEĞİŞTİRİR Mİ ? Biraz FİZİK https://www.youtube.com/watch?v=dcod8sp32EA EVET ERİYEN BUZUN SİLME SU İLE DOLU TENCEREDE SU SEVİYESİNİ DEĞİŞMEDİĞİNİ FİZİK KURALLARI İLE BU VİDEODA ÖĞRENDİNİZ! OKYANUSTA BULUNAN BUZ DAĞLARI ERİSE BİLE SU SEVİYESİ 1 CM BİLE YÜKSELMEZ! Şimdi ileri zekalılar kutupların kara kısmında bulunan buzlar erirse ne olacak akıllım diye  yaygara koparacaklar :)   SON DARBEYİ VURUYORUZ!!!! Kutuplardaki kara üzerindeki buzların erimesiyle deniz seviyesindeki artışı hesaplamak için adım adım ilerleyeceğiz.  Bunu Antarktika ve Grönland'daki kara üzerindeki buzların erimesi üzerinden, daha doğru bir hesaplama yaparak adım adım görelim. Veriler: Antarktika'daki kara üzerindeki buzlar : yaklaşık 26 milyon km³ (veya 26.000.000.000.000.000 m³ ) Grönland'daki kara üzerindeki buzlar : yaklaşı...

ISS içinde neler oluyor - ISS içinde yaşayan süper kahramanlar

ISS Uzay istasyonu içinde -+ %10'luk bir hız değişimi olduğunda, içinde bulunan astronotların nasıl melek olacağına tanıklık edin :) Arkadaşların ruhuna Fatiha okuduktan sonra verilerimizi okuyalım... Veriler: Hızı 28.000 km/sa. ile hareket eden bir ISS uzay istasyonumuz var.  ISS hızı:  https://tr.wikipedia.org/wiki/Uluslararas%C4%B1_Uzay_%C4%B0stasyonu ISS Uzay istasyonu ağırlığı: 400.000 kg  ISS ağırlığı:  https://www.google.com/search?q=iss+a%C4%9Farl%C4%B1%C4%9F%C4%B1 ISS Uzay istasyonu dünyadan uzaklığı: 408 km ISS uzaklığı: https://tr.wikipedia.org/wiki/Uluslararas%C4%B1_Uzay_%C4%B0stasyonu Uzay istasyonu içindeki 90 kiloluk bir astronot %10'luk bir hız değişiminde kaç g-force kuvvete maruz kalır diye hesaplayalım. Not: Uzay istasyonu dönüş açısı sabit (Sabit bırakıyorum ki astronot yukarı aşağı doğru çok sarsılmasın, yoksa daha da gümbürtüye gider :) ------------------------- X --------------------------- Başlayalım... Belirtilen verilerle ve açının sabit old...

Hazırlıkçılığa başlangıç - Felaket anında kullanılacak malzemeler

Yazar : Lambda Hazırlıkçılığa yeni başlayanlar genelde nereden başlayacağını bilmez... Kısa bir süre hayatta kalmak için aşağıdaki malzemeleri alabilirsiniz. 50 Litre ve üzeri kapasiteli kamp çantaları işinizi fazlasıyla görecektir.  Bu malzemeleri normal hayatta kullanmamak şartı ile biriktirebilirsiniz.  Eğer hayatta kalmak istiyorsan yola koyulma vaktin geldi haydi durma!!! İşte Listemiz: Kolonya. Pil. PVC kaplı çelik halat (Çamaşır ipi) Basit çakı seti. Oksijenli Su. Elastik Bandaj. Yaldız İğnesi. Aliminyum Folyo. Islak Mendil Düdük. Basit El Feneri. Her evde kesin vardır diyebileceğimiz malzemeler: Kağıt. (Ufak bir defter, birkaç A4 veya küçük kağıtlar) Kalem. (Kurşun olmasına özen gösterin) Makas. Mutfak Bıçağı. Sabun. Yetecek kadar su. Gıda. (Uzun süre dayanabilecek gıdalar olmasına, yüksek kalori içermesine ve karbonhidrat miktarının fazla olmasına özen gösterin.) Battaniye. Kullandığınız ilaçlar, ağrı kesiciler, soğuk algınlığı ve ateş düşürücüler, takviyeler vbg. İç ...